Algemene verkoopvoorwaarden

Dit zijn onze makkelijk leesbare algemene voorwaarden.

Bekijk deze voorwaarden in een pdf.

Definities

In deze voorwaarden staan geen moeilijke definities. Is het toch niet helemaal duidelijk? Neem dan vooral contact met ons op. Dan leggen we het graag uit.

Identiteit van de ondernemer

Fietshoes.com is een leverancier met een webshop voor een hoes om een fietsrek of over een krat, mand en rugzak.

Patrick Berns
Seringenstraat 79
2681 EL Monster

Bellen kan natuurlijk ook:  06 – 45 85 60 30. Of stuur ons een e-mail per info@fietshoes.com, dan krijg je binnen één werkdag een antwoord.

Je vindt ons trouwens ook nog op Twitter (twitter.com/Fietshoes.com).

Toepasselijkheid

Wanneer je bij ons een aankoop doet, gaan jij en wij van deze voorwaarden uit. Voor sommige van onze producten kunnen specifiekere voorwaarden gelden. Mocht dat voor onduidelijkheid zorgen, dan weet je ons te bereiken. Dan zorgen we voor duidelijkheid in jouw voordeel.

Het aanbod

Ons gehele aanbod vindt je op onze website. We doen onze uiterste best om alles zo compleet en juist mogelijk te vermelden, zodat je de juiste keuze kunt maken en het aankoopproces van begin tot eind gemakkelijk verloopt.

De overeenkomst

Als je een bestelling bij ons plaatst, zorgen wij er voor dat je het bestelde zo snel mogelijk van ons krijgt. Natuurlijk krijg je per e-mail van ons een bevestiging van je bestelling, met alle gegevens van de bestelling. En bij levering ook een factuur, ook daar staan alle gegevens netjes op.

Herroepingsrecht

Heb je je bestelling online gedaan en ben je uiteindelijk toch niet tevreden? Dan kun je het bestelde gewoon aan ons terug sturen. Zonder reden en binnen 14 dagen. Hou er wel rekening mee dat je het product ongebruikt én, indien van toepassing, in de originele verpakking aan ons terug geeft.

Wil je het bestelde terugsturen? Neem even contact met ons op. Dan regelen we het met elkaar.

Kosten in geval van herroeping

Aan het terugsturen van producten zijn geen kosten verbonden, anders dan de verzendkosten. Dat wil zeggen dat je het product per post aan ons terug kunt sturen. Je laat het bestelde door ons weer ophalen? Dan storten wij je de productprijs minus de verzendkosten retour.

De prijs

Bij ieder product op onze site vind je de actuele prijzen en verzendkosten. Alle prijzen worden inclusief BTW getoond.

Conformiteit en Garantie

We doen ons uiterste best om het door jou bestelde juist aan je te leveren. Hebben wij toch een fout gemaakt? Laat het ons dan weten. Dan proberen we het met je op te lossen.

En vanzelfsprekend heb je op al onze producten garantie. Heb je een garantieverzoek? Ook dat kun je ons laten weten, dan beoordelen wij dat graag en bedenken we samen met jou een passende oplossing.

Levering en uitvoering

Wij doen ons uiterste best het bestelde zo snel mogelijk óf op jouw voorkeursdag bij je te laten bezorgen of aan je te leveren. Mits het bestelde op voorraad is en je vóór 14 uur bij ons bestelt, kunnen wij het de volgende werkdag bij je laten bezorgen. Lukt dat toch niet, dan stellen wij je daar van op de hoogte en mag je altijd de bestelling annuleren.

Als wij het door jou bestelde product niet meer kunnen leveren, kunt je altijd kiezen uit een alternatief product of de bestelling gelijk annuleren.

Had je al betaald en je hebt geannuleerd? Dan storten wij het aankoopbedrag zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 2 werkdagen terug.

Is jouw bestelling niet in goede orde bij je aangekomen? Er mist iets, of het product is beschadigd? Dat valt onder de verantwoordelijk van FietshoeS.com. Laat het ons dan ook gelijk na de bezorging of levering weten, zodat we direct een oplossing kunnen bieden.

Betaling

Wij bieden je alleen de mogelijkheid om vooruit te betalen. Daarna maken wij je bestelling direct na ontvangst van de betaling in orde.

Wij verzoeken je bij het betalen per vooruitbetaling altijd je bestelnummer te (laten) vermelden.

Zijn de betaalgegevens niet juist? Dan verzoeken wij je dat ons gelijk te laten weten.

Klachtenregeling

Af en toe gaat er iets mis met een bestelling of maken wij gewoon een fout. Dat is vervelend, vooral voor jou. Mocht je daarover een klacht hebben, laat het ons dan snel weten. We zullen onze uiterste best doen om het weer goed te maken.

De teamleden van onze klantenservice helpen je zo goed mogelijk. Toch nog niet tevreden? Vraag dan gewoon naar de manager. Ook hij hoort graag je klacht aan en bedenkt samen met jou een oplossing.

Oplossingen proberen we altijd gelijk te bedenken, maar uiterlijk binnen 2 werkdagen beloven we een oplossing aan te bieden.

Niet tevreden met de oplossing? Laat dat dan gewoon weten. Dan praten we er nog een keer over. Alsnog écht niet tevreden? Dan kun je jouw klacht ook indienen bij de Stichting Webshop Keurmerk via www.keurmerk.info.

Geschillen

Als we er samen niet uit komen, dan is er sprake van een geschil. Dat kun je voorleggen aan de Geschillencommissie Webshop, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag. Zie voor de procedure www.sgc.nl. Of bel ons eerst nog met jouw voornemen. Dan proberen we het alsnog samen op te lossen.

Branchegarantie

De Stichting Webshop Keurmerk staat garant voor de nakoming van de beslissing van de Geschillencommissie Webshop. Oordeelt de geschillencommissielen dat je een bedrag van Fietsenwinkel.nl tegoed hebt, dan staat de Stichting tot een bedrag van  €10.000,- per bindend advies voor de betaling garant. Als je van deze regeling gebruik wilt maken, dien je wel de Stichting hiervan schriftelijk op de hoogte te stellen.

Aanvullende of afwijkende bepalingen

Mochten de bovenstaande voorwaarden veranderen, dan vindt je die verandering op deze website. Let op dat deze voorwaarden een uitleg zijn van onze “officiële” algemene voorwaarden, die je hier vindt. Die officiële voorwaarden wijzigen alleen in overeenstemming met de Stichting Webshop Keurmerk en nooit in jouw nadeel.